dimecres, 30 de gener del 2008

De com ZP es converteix en ZP€ i financia la independència de Catalunya


El prodigiós viatge del PSOE cap al centre s'ha impulsat amb tanta acceleració que s'ha passat de frenada uns quants pobles. L'últim prodigi del president del govern del Reino de España és la oferta de retornar 400€, via IRPF, en cas de guanyar les eleccions. Error en el concepte, error en el sistema de pagament i greu ofensa a la intel·ligència dels ciutadans.

El sistema de retorn via IRPF deu ser molt còmode per a l'Administració però presenta alguns problemes de injustícia social. El senyor ZapatEuro no deu saber que les persones que guanyen per sota d'un determinat llindar, es a dir les més pobres, estan exemptes de fer la declaració de IRPF i que, encara que la podrien fer, la majoria d'aquestes no sabria com fer-la i ni tan sols estan en condicions de demanar ajut per a fer-la. Però clar, aquests pobres no deuen ni tenir esma de sortir a votar.

Pel que respecta al concepte. Retornar els dines que hem posat tots per a tenir serveis socials només pot tenir dues lectures. O ens havien fet pagar més del compte, o no s'han fet les inversions que caldria. En qualsevol cas ens trobem amb una mala gestió dels recursos públics.

Camuflar la mesura amb l’entelèquia de que el import correspon al increment de les hipoteques és una filigrana conceptual que cau pel seu propi pes i ofen la intel·ligència dels ciutadans.

Tanmateix, si sobren recursos, que no es preocupi el senyor ZapatEuro que aquí en farem bon ús. De la mateixa manera que en les arts marcials s'aprofita la força del contrincant en benefici propi, aquí traurem bon profit d'aquesta atípica generositat fiscal. Suposem que dels molts assistents a la manifestació del dia 1 de desembre, 100.000 ingressen els 400€ en el fons d'alguna de les moltes plataformes independentistes. Això ens dona la bonica xifra de 40.000.000€ al servei de la independència de Catalunya. No està gens malament tenint en compte que molta gent que no hi va anar també s'apuntaria a la iniciativa.
Proposo que junt a la recollida de signatures que faran les plataformes Decideixo Decidir i Sobirania i Progrés el dia 9 de març coincidint amb la jornada electoral, també se informi sobre aquesta possibilitat de finançament-protesta.


Gràcies ZP€!