diumenge, 15 de juny del 2008

Incoherència o hipocresia?

Casualment he trobat aquest vídeo de l'organització Save The Children amb l'explicació adjunta següent:

"Cuarenta millones de niños en el mundo trabajan como sirvientes domésticos a partir de los seis años, y cerca de 10 millones permanecen "ocultos" en las viviendas de sus empleadores, según denunció hoy la organización Save the Children durante la presentación del informe 'Esclavos puertas adentro', con motivo de la celebración del Día Mundial Contra el Trabajo Infantil."



Tot molt bé fins aquí. Però vet aquí que la cara d'aquest senyor que fa la presentació, el vicepresident de Save The Children Espanya, m'ha resultat coneguda....
Doncs sí, aquest senyor va participar no fa gaire en el programa Àgora de TV3 titolat "L'energia després del petroli" com a representant del principal lobby nuclear espanyol, el Foro Nuclear, del què és ni més ni menys que president.
M'ha semblat molt contradictori que la mateixa persona que promou la defensa dels nens, sigui la que encapçala un grup de pressió per a l'implantació de l'energía nuclear a espanya, essent el principal inconvenient d'aquesta, el problemàtic llegat radioactíu que endossa a les generacions futures.
Tots hem de conviure amb les nostres petites contradiccions, és molt humà, però aquesta m'ha semblat certament excessiva.

[PD: A propòsit del tema nuclear, molt interessant l'article de l'Elmar Altvater a sinpermiso]