dijous, 17 de juliol del 2008

La croada socialista (res a veure amb el rauc de la granota)


Tinc la mala costum de llegir diaris; un vici. Com tots els vicis, saps perfectament que és molt dolent per a la teva salut - la mental en aquest cas - però et veus incapaç d'evitar-ho.

Encara no he sortit del tot de l'estat xoc. Com se m'acudeix posar-me a llegir l'article d'opinió de Reyes Mate a El Periódico: El Laïcisme a examen? Si us plau, que alguna persona amb coneixement respongui a aquest cúmul de despropòsits!

La primera perla al subtítol:

"La història ha demostrat que la raó laica no és capaç de construir un món just i en pau."

-Em frego els ulls, m'ho torno a llegir... m'ho torno a llegir una altra vegada...

-Doncs sí, això és el que posa.

-No m'ho puc creure!

-Serà per la meva manca de fe?

-Bé, jo hauria formulat la sentència just al revés: "La història ha demostrat que la irracionalitat religiosa no és capaç de construir un món just i en pau". I dic "hauria" perquè la història, per se, no demostra res. L'únic que fa és posar en evidència l'estupidesa de l'ésser humà.

Suposo que desprès del subidón provocat per aquest article, arribar a la secció de política i estampar-me directament amb el titular: "El PSC aposta per la MAT, el quart cinturó i les nuclears" ja ha sigut excessíu...

Però no amics. Encara m'ha quedat esma per a llegir la magnífica consigna dels dirigents del PSC:

"Ni un pas enrere, confiança cega en el comandament i fe contagiosa en la victòria".

Sincerament, veig moltes connotacions feixistes en aquesta consigna. La finalitat del socialisme, son les persones o és el poder?
Una mica d'ètica, si us plau!