dilluns, 3 de desembre del 2007

1D un biocatalitzador social.

He evitat d'escriure en calent sobre la Manifestació per tal de no caure en una irrefrenable eufòria, però "visto lo visto" resulta evident que hi haurà un abans i un desprès de l'1-D.
Sospito que les conseqüències polítiques derivades de l’aplicació d’aquest potent bioCATalitzador es re-manifestaran convenientment en les properes eleccions generals. Mantenir la senyora Ministra de Foment ha sigut un error molt greu del PSOE i la gota que ha fet vessar el got dels incumpliments flagrants. En aquestes circumstàncies m’aventuro a pronosticar que l’autèntic càstig als socialistes es materialitzarà amb una important fugida de vots socialistes cap a opcions clarament nacionalistes (CIU/ERC). Això allunyarà molt el Grup Socialista dels 176 escons necessaris al Congreso de Diputados per a tenir majoria absoluta i donarà ales a una possible entesa catalanista amb una capacitat d’influència mai vista a les Corts Generals. En aquest context, seria una llàstima que ICV seguís sense fer honor al seu nom.

Encara falta molta pedagogia cap als electors i molta capacitat d’assimilació de la diversitat per part dels partits sobiranistes per a arribar a un escenari preindependentista. Tanmateix comença a escampar la boira i ja es veu una mica per on s'enfila el camí.